Suomen uudet energian varastointipolitiikan määräykset

Tuotevalikoimamme on suunniteltu vastaamaan tukiasemien energian varastoinnin monipuolisiin tarpeisiin. Suurikapasiteettisista litiumioniakuista edistyneisiin energianhallintajärjestelmiin jokainen ratkaisu on suunniteltu varmistamaan luotettavuus, tehokkuus ja pitkäikäisyys. Asetamme etusijalle innovaatiot ja laadun tarjoamalla kestäviä tuotteita, jotka tukevat saumatonta televiestintätoimintaa maailmanlaajuisesti.

D3 Suomen rakentamismääräyskokoelma Ympäristöministeriö, Rakennetun ympäristön osasto Rakennusten energiatehokkuus Määräykset ja ohjeet 2012 2/11 Ympäristöministeriön asetus rakennusten energiatehokkuudesta Annettu Helsingissä 30 päivänä maaliskuuta 2011 _____ Ympäristöministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 5 päivänä helmikuuta 1999 annetun …

Rakennusten energiatehokkuus

D3 Suomen rakentamismääräyskokoelma Ympäristöministeriö, Rakennetun ympäristön osasto Rakennusten energiatehokkuus Määräykset ja ohjeet 2012 2/11 Ympäristöministeriön asetus rakennusten energiatehokkuudesta Annettu Helsingissä 30 päivänä maaliskuuta 2011 _____ Ympäristöministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 5 päivänä helmikuuta 1999 annetun …

Hyvinvointialueiden tehtävät ja toiminta

Hyvinvointialueiden tehtävät ja toiminta. Hyvinvointialueet ovat itsehallinnollisia alueita, jotka vastaavat vuoden 2023 alusta lähtien sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen että pelastustoimen tehtävien järjestämisestä.

Uusi asetus päivittää energiatuen myöntämisen ehdot vuosina …

Energiatukea voidaan myöntää uusiutuvan energian tuotantoa, energiatehokkuutta tai muutoin energiajärjestelmän vähähiilisyyttä edistäviin investointi- ja selvityshankkeisiin, jos tuella voidaan katsoa olevan kannustava vaikutus. Lisäksi tukea …

Uudet rakentamisen energiamääräykset annettu

Määräykset koskevat vain uudisrakentamista ja niiden tuoma keskeinen muutos on siirtyminen kokonaisenergiatarkasteluun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että rakennuksen kokonaisenergiankulutukselle määrätään rakennustyyppikohtainen yläraja, joka ilmaistaan niin sanotulla E-luvulla. E-luvun laskennassa huomioidaan rakennuksen käyttämän energian …

Uusiutuva energia

Energiavirasto vastaa Suomessa uusiutuvan energian EU- ja kansallisen politiikan toimeenpanosta. Se hallinnoi uusiutuvan energian tukien syöttötariffijärjestelmää ja …

Ilmasto

Energiatavoitteista on toteutumassa uusiutuvan energian vähintään 51 prosentin osuus energian loppukulutuksesta vuonna 2030. Sen sijaan EU:n Suomelle ehdottama uusi …

Puhtaan energian talous voi kannatella Suomen horjuvaa …

Näin ennustetaan Energiateollisuuden tänään julkaistussa visiossa menestyvän Suomen energiatulevaisuudesta vuonna 2040. Puhtaan energian tuotanto moninkertaistuu. Energiateollisuuden vision toteutuminen edellyttää sitä, että puhtaan sähkön tuotanto kasvaa 2,8-kertaiseksi verrattuna vuoteen 2023. Ydinvoimaa tarvittaisiin yhden ...

Rakennusten paloturvallisuus Määräykset ja ohjeet 2002 ...

2 E1 SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA YMPÄRISTÖMINISTERIÖ, Asunto- ja rakennusosasto Rakennusten paloturvallisuus MÄÄRÄYKSET JA OHJEET 2002 MERKKIEN SELITYS Määräykset, jotka on painettu leveälle palstalle tällä isolla kirja-sinkoolla, ovat sitovia. Ohjeet, jotka ovat kapealla palstalla pienellä kirjasinkoolla, sisältävät

Uusi asetus päivittää energiatuen myöntämisen ehdot vuosina …

Energiatuen keskeisenä tavoitteena on edistää uuden energiateknologian kaupallistumista sekä vähentää energian tuotannon ja käytön ympäristö- ja ilmastohaittoja. Uusi asetus on voimassa 2.3.2023 - 31.12.2027. Se vastaa sisällöltään pääosin vuosina 2018–2022 voimassa ollutta energiatukiasetusta. Energiatukea voidaan myöntää uusiutuvan energian …

Kansallinen raportti sähkö

Energiaviraston vuosittaiseen raporttiin on koottu yleiskatsaus Suomen sähkö- ja maakaasumarkkinoista sekä toimitusvarmuudesta vuonna 2023. Euroopan komissiolle toimitettavassa raportissa käydään kattavasti läpi Energiaviraston valvonta- ja seurantatehtävät sekä niiden tulokset.

Hiilineutraali Suomi 2035 – ilmasto

Hiilineutraali Suomi 2035 – ilmasto- ja energiapolitiikan toimet ja vaikutukset (HIISI) -hankkeen tavoitteena oli tuottaa arviot, kuinka Suomi voisi saavuttaa kestävästi kansalliset ja Euroopan …

Uusiutuvan energian varastointiin etsitään uusia vaihtoehtoja ja ...

Uusiutuvan energian varastointiin etsitään uusia vaihtoehtoja ja haetaan valtion tukea. Aurinko- ja tuulivoima ovat sähköntuotannossaan ja kannattavuudessaan säästä …

Energian hankinta ja kulutus: tilaston dokumentaatio

Tilasto kattaa Suomen tasolla tiedot energian kokonaiskulutuksesta energialähteittäin, energian loppukäytöstä sektoreittain, sähkön hankinnasta ja tuotannosta energialähteittäin, sähkön kulutuksesta sektoreittain, energiatuotteiden tuonnista ja viennistä maittain, fossiilisten ja uusiutuvien polttoaineiden kulutuksesta, kaukolämmön tuotannosta ja …

Kansallinen raportti sähkö

Energiaviraston vuosittaiseen raporttiin on koottu yleiskatsaus Suomen sähkö- ja maakaasumarkkinoista sekä toimitusvarmuudesta vuonna 2023. Euroopan komissiolle …

Suomi ylitti selvästi EU:n vuoden 2020 energiatehokkuustavoitteet

Suomi ylitti kirkkaasti EU:n energiatehokkuusdirektiivin pohjalta asetetun sitovan energiansäästövelvoitteensa kaudella 2014–2020. Toteutunut yhteenlaskettu energiansäästö oli vuoden 2020 lopussa yli 85 prosenttia enemmän kuin kansallinen velvoite. Myös kaikki muut Suomen asetetut energiansäästötavoitteet saavutettiin.

D1 SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA

D1 SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA Kiinteistöjen vesi- ja viemärilaitteistot Määräykset ja ohjeet 2007 Ympäristöministeriön asetus kiinteistöjen vesi- ja viemärilaitteistoista Annettu Helsingissä 24 päivänä tammikuuta 2007 Ympäristöministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 5 päivänä helmikuuta 1999 annetun maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 13 §:n …

Lisää uusiutuvaa energiaa

Suomen ilmastotavoitteet, yhteiskunnan sähköistyminen ja fossiilisten polttoaineiden käytöstä luopuminen liittyvät kiinteästi uusiutuvan energian käytön edistämiseen. Energiavirasto vastaa …

Kansallinen energia

Suomi on asettanut tavoitteeksi nostaa vuoteen 2030 mennessä uusiutuvan energian osuuden yli 50 prosenttiin loppukulutuksesta, energiaomavaraisuuden kasvattamisen yli 55 prosenttiin, …

Energia Suomessa – Wikipedia

Energia Suomessa käsittelee Suomen energian tuotantoon, kulutukseen ja jakeluun liittyviä asioita. Energiankulutus asukasta kohti on Suomessa Euroopan unionin suurinta. Syitä ovat paljon energiaa kuluttava teollisuus (noin puolet kulutuksesta), korkea elintaso, kylmä ilmasto (lämmitykseen 25 % kulutuksesta) ja pitkät etäisyydet (liikenne 16 %). Energiantuotannon …

Sähkön ja maakaasun mittaus

Sähkön toimitusten mittaus. Verkonhaltijan sähköverkkoon liitetyt sähkönkäyttöpaikat on varustettava mittauslaitteistolla. Uudelle käyttöpaikalle asennettava mittauslaitteisto sisältyy jakelumaksuun eikä siitä peritä asiakkaalta erillistä maksua.

Päästöoikeuden hinnan nousu ohjaa uusiutuvan energian edistämistä ...

Uusiutuvan energian päivillä Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Antto Vihma esitelmöi EU:n ilmastopolitiikasta sekä työ- ja elinkeinoministeriön teollisuusneuvos Pekka Grönlund EU:n uusiutuvan energian tuoreista uusiutuvan energian tavoitteista. Oulun yliopiston ja Suomen ympäristökeskuksen professori Maria Kopsakangas-Savolainen puolestaan …

RAKENNUKSEN KÄYTTÖTURVALLISUUS SUOMEN …

SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA (RakMk) F2 Määräykset ja ohjeet 2001 Mauri Riikonen Rakenteiden mekaniikka, Vol. 36 Tahvo Sutela No. 2, 2003, ss. 34-40 TIIVISTELMÄ Rakennustuotedirektiivi (CPD) määrittelee EU–alueella tapahtuvalle rakentamiselle joukon niinsanottuja Olennaisia vaatimuksia. Nämä vaatimukset on sisällytetty myös nykyiseen …

Uusiutuva energia Suomessa – Wikipedia

Uusiutuvan energian avulla Suomessa tuotettiin vuonna 2021 53 % kaikesta sähköntuotannosta. Tästä 42 % oli vesivoimaa, 22 % tuulivoimaa ja loput pääosin puuperäisillä polttoaineilla tuotettua sähköä. [1] Energian kokonaiskulutuksesta uusiutuvilla energianlähteillä tuotettiin 42 %. [2] Uusiutuvan energian osuus kokonaiskulutuksesta on kasvanut 2010-luvulla selvästi aiempaa ...

Suomen säädöskokoelma – Wikipedia

Suomen säädöskokoelma on virallinen, nykyisin sähköisesti internetissä ilmestyvä julkaisusarja, jossa julkaistaan tärkeimmät säädökset. Ennen vuotta 2011 säädöskokoelma julkaistiin painettuna. Kun säädös on julkaistu, sen katsotaan tulleen …

Mitä ovat energiamääräykset ja energiaselvitys?

Rivi- ja ketjutaloja sekä liike- ja toimistorakennuksia uudet säädökset (1.9.2013 voimaan tulleet määräykset) koskevat 1.7.2014 alkaen; vastaavasti hoitoalan rakennuksia sekä kokoontumis- ja opetusrakennuksia 1.7.2015 alkaen. Pientaloihin kohdistuvat määräykset astuvat voimaan 1.7.2017. Energiatodistuksessa nähtävillä oleva energiakulutus on tarkoitettu vain …

Säännöt, Määräykset ja Ohjeet

Jalkapallon ja futsalin säännöt, määräykset ja ohjeet kootusti. Lasten ja nuorten jalkapallosarjoissa kaudella 2024 noudatettavat pelaajien edustusoikeusmääräykset löytyvät Suomen Palloliiton kilpailumääräyksistä ja erityisesti niiden kohdassa 15.

Yleiset määräykset ja ohjeet

Ylioppilastutkintolautakunnan yleiset määräykset ja ohjeet sisältävät mm. ylioppilastutkintoa koskevaan lainsäädäntöön perustuvaa tekstiä. ... Äidinkielen ja kirjallisuuden kokeet järjestetään suomen, ruotsin ja saamen kielissä (L 502/2019, 3 §). Suomen ja ruotsin kielen äidinkielen ja kirjallisuuden kokeessa on kaksi osaa: lukutaidon koe ja kirjoitustaidon …

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistus

Direktiivin tavoitteena on rakennusten kasvihuonekaasupäästöjen ja energian loppukulutuksen vähentäminen vuoteen 2030 mennessä sekä pitkän aikavälin vision asettaminen rakennuksille kohti EU:n ilmastoneutraaliutta vuonna 2050. Direktiivimuutos on osa EU:n 55-valmiuspakettia, jonka tavoitteena on vähentää EU:n päästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 …

YMPÄRISTÖMINISTERIÖN ASETUS UUDEN RAKENNUKSEN …

(2009/28/EY, jäljempänä RES-direktiivi) säädetään muun muassa uusiutuvan energian käytön lisää-misestä rakennuksissa ja uusiutuvan energian käytön vähimmäistasosta rakennuksissa. RES-direk-tiivi on keskeinen väline uusiutuvan energian tavoitteen saavuttamiseksi vuoteen 2020 mennessä.

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ Muistio

osuuden nostaminen 20 prosenttiin energian loppukulutuksesta sekä ohjeellisena energiatehokkuuden parantaminen 20 prosentilla vuoteen 2020 mennessä. Suomen on lisättävä huomattavasti eri uusiutuvien energialähteiden käyttöä sekä tehostettava merkittävästi niin energiansäästöä kuin energiankäyttöäkin. Suomelle asetettu uusiutuvaan energiaan liittyvä …

Biomassojen ja biopolttoaineiden kestävyys

Biomassojen ja biopolttoaineiden kestävyys. RED2-direktiivi edellyttää, että kaikkien biopolttoaineiden, bionesteiden ja biomassapolttoaineilla tuotetun sähkön, lämmön ja jäähdytyksen, jotka lasketaan mukaan kansallisiin tavoitteisiin, tai jotka saavat taloudellista tukea, pitää olla kestävästi tuotettuja.

Uusi asetus rakennuksen sisäilmastosta ja ilmanvaihdosta sekä …

Uudet asetukset rakennuksen sisäilmastosta ja ilmanvaihdosta sekä uuden rakennuksen energiatehokkuudesta tulevat voimaan 1.1.2018 ja korvaavat nykyiset asetukset (1/11 ja 2/11). Suunnittelulle enemmän vapauksia Sisäilmaston laatua koskevat vaatimukset pysyvät nykytasoa vastaavina, mutta uusi asetus joustavoittaa säännöksiä ja antaa …

Lisää aiheita

Energiavarastovoimalaitosten mallinnustekniikka

Analyysi energian varastointitekniikan nykytilasta maassani

Mikä on energiaa varastoivien akkujen kysyntä vuonna 2022

Biomassan lämpöenergian varastointi

Maanalainen kemiallisen energian varastointi

Energian varastointiakun litiumrautafosfaatin asennustiimi

Mikä on suurikapasiteettinen korkeataajuinen energiaa varastoiva kela

Sähköaseman energian varastointimoottori

Lyhyt kuvaus yritysten energian varastoinnin kehityshistoriasta

215 Energiavarastokaapit voidaan liittää useisiin kaappeihin

Valosähköinen litiumakku energian varastointiuutisia

Turbiinien sähköntuotanto ja energian varastointi

Energian varastointiala vuonna 2023

Energiasäiliön akun kapasiteetin laskentasäännöt

Energian varastoinnin läpimurtotekniikka

Energiavaraston latausasemamaksut

Suprajohtava sähkömagneettisen energian varastointi ja sähkömagneettisen energian varastointi

Paineilmaenergian varastointi kuuluu lämpömassaenergian varastointiin

Virtalähteen energian varastointimoduulin kuvat ja hinnat

Kondensaatiota energian varastointikaapin sisällä

Suomi Mikä on energian varastoinnin periaate

Energian varastointivirtalähteen käsittelyvalmistaja

Sähköenergian varastointiratkaisun suunnittelu

Mistä materiaalista Tieluon energiaakku on valmistettu

Verkkoenergian varastointijärjestelmän periaatteet

2u energian varastointirunko

Kannettavan energian varastointipiirin lohkopiirros

Sähkövarastovoimalaitoksen epänormaali syyanalyysiraportti

Energiavaraston käyttö- ja huoltohenkilöstön vuoden lopun yhteenvetoraportti

Kuinka käyttää suomalaista energianvaraajaa

Energian varastoinnin kaksisuuntainen eristys

Polttokennoenergian varastointilomake

Mikä on superenergian varastointitehtaan tehtävä

Mitä kohteita energian varastointi ems testaa

Energiavarastovoimalaitoksen liiketoimintamallianalyysi

Viimeisimmät uutiset Suomen energiavarastokapasiteetin suunnittelusta

Edistyneen paineilmaenergian varastoinnin toimintaperiaate

State Grid nopeuttaa energian varastointiteollisuutta

Suomi tutkii energian varastointitekniikkaa