Tutkimuksen edistyminen energian varastointisovellusten trendeistä Suomessa

Tuotevalikoimamme on suunniteltu vastaamaan tukiasemien energian varastoinnin monipuolisiin tarpeisiin. Suurikapasiteettisista litiumioniakuista edistyneisiin energianhallintajärjestelmiin jokainen ratkaisu on suunniteltu varmistamaan luotettavuus, tehokkuus ja pitkäikäisyys. Asetamme etusijalle innovaatiot ja laadun tarjoamalla kestäviä tuotteita, jotka tukevat saumatonta televiestintätoimintaa maailmanlaajuisesti.

Energian varastointi on yksi keinoista mahdollistaa tuuli- ja aurinkoenergian lisääntyvän kapasiteetin käyttö sähköverkossa. Tämä opinnäytetyö tehtiin eurooppalaiselle …

Energy storage : technologies and trends

Energian varastointi on yksi keinoista mahdollistaa tuuli- ja aurinkoenergian lisääntyvän kapasiteetin käyttö sähköverkossa. Tämä opinnäytetyö tehtiin eurooppalaiselle …

Työuupumus Suomessa Terveys 2000 -tutkimuksen tuloksia

Aromaa A, Koskinen S. Terveys ja toimintakyky Suomessa. Terveys 2000 -tutkimuksen perustulokset. Helsinki: Kansanterveyslaitos 2002. 10 Laiho J, Nieminen T. Terveys 2000 -tutkimus. Aikuisväestön haastatteluaineiston tilastollinen laatu. Otanta-asetelma, tiedonkeruu, vastauskato ja estimointi- ja analyysiasetelma. Tutkimuksia 239. Helsinki ...

Energiansäästö

Tulokset olivat vakuuttavia, energian käytön vähentämisellä ja ajoittamisella varmistettiin sähkön ja lämmön riittävyys myös tiukkoina hetkinä. Kotitaloudet, yritykset ja yhteisöt ottivat haasteen vastaan tekemällä omia energiatekoja. Energiansäästötoimilla pyritään auttamaan kotitalouksia taloudelliseen energiankulutukseen ja vaikuttamaan energialaskuun. Toimilla ...

Uusiutuva energia

Uusiutuva energia Suomessa. Suomi on maailman johtavia maita uusiutuvien energialähteiden ja erityisesti bioenergian hyödyntämisessä. Uusiutuvan energian edistämisen keskeisenä tavoitteena on kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen ja irrottautuminen fossiilisiin polttoaineisiin perustuvasta energiajärjestelmästä.

Ihmiseen kohdistuvan tutkimuksen eettiset periaatteet ja …

Lisäksi Suomessa kaikessa tieteellisessä tutkimuksessa noudatetaan TENKin laatimia ohjeita hyvästä tieteellisestä käytännöstä. 4 Suomen perustuslain 16 § turvaa tieteen vapauden. Vapautta tulee käyttää vastuullisesti. Ihmiseen kohdistuvan tutkimuksen eettiset periaatteet on laadittu ihmistä tutkivien tutkijoiden ja tutkimusryhmien tueksi, suojaamaan tutkimuksen kohteena …

Sähkön ja energian tuotanto Suomessa | Sähkövertailu

Sähkön ja energian tuotanto Suomessa. Sähkö ja energia ovat kiinnostaneet suomalaisia varsinkin vuodesta 2022 lähtien, jolloin Ukrainan sodan myötä ryhdyttiin puhumaan jopa kansainvälisestä energiakriisistä. Vuoden 2022 kauhukuvien jälkeen huomattiin kuitenkin pian, että energiakriisistä puhuminen oli ylimitoitettua eikä sähkön hinta lopulta noussutkaan …

Energiavarastoprojektit Suomessa ja maailmalla

Tässä kandidaatintyössä tutustutaan energian varastoinnin nykytilaan ja tulevaisuuteen kolmen kansainvälisen ja kolmen kotimaisen energiavarastoprojektin avulla. Työssä tarkastellaan …

Uusiutuvan sähköenergian tuotanto ja varastointi

Tutkimuksemme keskittyy aurinko- ja tuulisähkön tuotantoon, käyttöön ja varastointiin. Tavoitteemme on parantaa uusiutuvien sähköenergiajärjestelmien kustannus- ja …

Current trends in energy storage technology — VTT''s Research ...

Tässä tutkimustyössä tarkastellaan energian varastointiin liittyvää teknologiaa, sen viimeisintä kehitystä, sovellusalueita ja niiden asettamia vaatimuksia, tuotteita, standardointia, patentointia …

Informaatiosektorin energian

Informaatiosektorin energian- ja sähkönkäyttö Suomessa timoinnissa kasvaa Myös päätöksenteko automatisoituu Digitaalisia teknologioita sovelletaan siis yhteiskunnan

Uusiutuvan energian käyttö väheni Suomessa vuonna 2023

Suomessa kulutettiin energiaa viime vuonna arviolta 360 terawattituntia, josta sähköä oli noin 80 terawattituntia. Arvio perustuu Tilastokeskuksen tammi-syyskuun 2023 ennakkotietoihin, loppuvuotta koskevaan kulutusennusteeseen ja Energiateollisuus ry:n keräämien, vuotta 2023 koskeviin sähkön kulutustietoihin. Vuoteen 2022 verrattuna Suomessa …

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa : LIITU-tutkimuksen ...

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa (LIITU) -tutkimus on kansallinen 7-15-vuotiaiden liikkumista, liikuntakäyttäytymistä ja -kulttuuria laajasti kartoittava seurantatutkimus.

Tutkimuksen avoimuus ja vastuullisuus

tutkimuksen laatu . läpinäkyvyys . avoin saatavuus. yhdenvertaisuus. kestävä kehitys . Tieteen avoimuus ja vastuullisuus on kaikilla tasoilla osa Oulun yliopiston tutkimustoimintaa ja tutkijan työtä. Oulun yliopiston vastuullisen tieteen julistus. Avoin tiede tarkoittaa avoimien toimintamallien käyttämistä tieteellisessä tutkimuksessa. Keskeinen tavoite …

JYX

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa (LIITU) -tutkimus on kansallinen 7-15-vuotiaiden liikkumista, liikuntakäyttäytymistä ja -kulttuuria laajasti kartoittava seurantatutkimus.

Lämpöenergian varastointimenetelmien nykytilanne ja …

Tutkimustyön tarkoituksena oli kartoittaa lämpöenergian varastointimenetelmien nykytilanne ja tulevaisuuden näkymiä niin Suomessa kuin muualla maailmalla. Tavoitteena oli parantaa …

Uusiutuva energia Suomessa

Suomessa osataankin jo hyödyntää hyvin bioenergiaa. Suomessa uusiutuvien energianlähteiden käyttö on jo noin 40 %. Energian omavaraisuus ja työllisyys paranevat uusiutuvaa energiaa käytettäessä. Suomessa ollaan perehdytty hyvin bioenergian käyttöön. Bioenergia tarkoittaa energiaa, jota saadaan biopolttoaineista. Näitä saadaan ...

Uusiutuva energia Suomessa – Wikipedia

Uusiutuvan energian avulla Suomessa tuotettiin vuonna 2021 53 % kaikesta sähköntuotannosta. Tästä 42 % oli vesivoimaa, 22 % tuulivoimaa ja loput pääosin puuperäisillä polttoaineilla tuotettua sähköä. [1] Energian kokonaiskulutuksesta uusiutuvilla energianlähteillä tuotettiin 42 %. [2] Uusiutuvan energian osuus kokonaiskulutuksesta on kasvanut 2010-luvulla selvästi aiempaa ...

Ihmiseen kohdistuvan tutkimuksen eettiset periaatteet ja …

ennakkoarviointi Suomessa. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohje 2019. Ihmiseen kohdistuvan tutkimuksen eettiset periaatteet ja ihmistieteiden eettinen ennakkoarviointi Suomessa. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohje 2019 . Tutkimuseettisen neuvottelukunnan julkaisuja 3/2019. ISSN 2490-161X (pain.) ISSN 2669-9427 (pdf) Toinen, uudistettu painos …

Kuinka riippuvainen Suomi on tuontienergiasta?

Suomen energian kokonaiskulutuksesta öljy kattaa noin 22 %, kivihiilen ja maakaasun osuus on huomattavasti pienempi. Öljy on Suomessa pääosin liikennepolttoaine, raakaöljyä jalostetaan Suomessa mm. dieseliksi ja bensiiniksi – myös vientiin. Suurin osa hiilen energiakäytöstä on energialaitosten kivihiilen polttoa, mikä on viime vuosina supistunut …

Mihin menet ammattikasvatus? – Ammattikasva-tuksen tutkimuksen ...

Tämän tutkimuksen tavoite oli tunnistaa Suomessa julkaistavan ammattikasvatuksen tutkimuksen suuntauksia ja tehdä näkyväksi sen merkitystä osana kasvatustieteen kenttää. Analy-soimme ensin kotimaiset kasvatustieteen alan tieteelliset julkaisut ja niiden kuvaukset heidän verk-kosivuillaan. Valitsimme aineistoksi Ammattikasvatuksen aikakauskirjan, josta analysoimme yh …

Ydinvoima

Ydinvoima Suomessa. Suomessa on tällä hetkellä käytössä viisi ydinvoimalaitosyksikköä, kaksi Loviisassa ja kolme Olkiluodossa. Vuonna 2023 Suomessa tuotetusta sähköstä yli 40 prosenttia tuotettiin ydinvoimalla. Ydinvoimasta on saatu Suomessa myönteisiä kokemuksia. Voimalaitokset ovat toimineet vuosikymmeniä turvallisesti ja niiden käyttökertoimet ovat maailman huippua. …

Sähkövuosi 2023: Puhdas sähköntuotanto kasvoi, päästöt ja …

Sähköntuotannossa tapahtuneiden muutosten johdosta sähkön ilmastopäästöt alkavat olla historiaa. Suomi on valmis tarjoamaan kasvavissa määrin puhdasta sähköä nykyisille asiakkaille ja uusille teollisille investoijille.

Suomessa käytetään paljon uusiutuvaa energiaa

Uusiutuvan energian osuus Suomessa käytetystä energiasta on kasvanut nopeasti. Vuonna 2018 uusiutuvaa energiaa oli lähes 37 prosenttia kokonaiskulutuksesta, kun osuus vuonna 1990 oli 18 prosenttia. (kuva 1) Bioenergian merkitys on suuri Suomessa. Bioenergiassa auringon energia on ensin sitoutunut yhteyttämisen kautta kasvimassaan ja tuotettu kasvusto käytetään …

ENERGIAVARASTOJEN TARVE TULEVAISUUDEN …

Tutkimuksen tavoitteena on antaa karkea tiekartta, kuinka paljon ja minkälaisia energiavarastoja Suomen pitäisi rakentaa saavuttaakseen vuo-den 2035 hiilineutraaliustavoitteen …

Kestävän kehityksen tilanne Suomessa

Tavoite 7. Energian saatavuus ja energiatehokkuus ovat Suomessa erinomaisella tasolla. Sen sijaan energiankäytön kokonaismäärän osalta tilanne ei ole yhtä hyvä, sillä vuonna 2018 käytimme 1,38 miljoonaa terrawattituntia energiaa. Energiankäyttöä tulee siksi myös vähentää tehostamisen lisäksi. Uusiutuvat energianlähteet ja ...

Tilannekatsaus koronaviruksesta

THL raportoi keskiviikkoisin koronarokotusten edistymisestä verkkosivulla: COVID-19-rokotusten edistyminen. Sivustolle on koottu tietoa rokotuskattavuudesta ja annettujen rokoteannosten lukumääristä. COVID-19-rokotusten edistyminen; Koronarokotusten kattavuudesta on tietoa myös omalla sivullaan Koronarokotusten kattavuus

Geotermisen energian muodot | Seismologian instituutti

Geotermisen energian hyödyntäminen jaetaan matalan, keskisyvän ja syvän geotermisen energian tuottamistapaan. Suomessa näiden määritelmät ovat seuraavat: matalat lämmönsiirtojärjestelmät ovat alle kilometrin syviä, keskisyvät 1-3 kilometriä ja syvät yli 3 kilometriä syviä.

Sähköntuotanto

Suomessa on noin 120 sähköä tuottavaa energiayritystä ja noin 400 voimalaitosta, joista yli puolet on vesivoimalaitoksia. Maamme sähköntuotanto on moneen muuhun Euroopan maahan nähden varsin hajautettua. Monipuolinen ja hajautettu sähkön tuotantorakenne lisää sähkön hankinnan varmuutta. Sähköstä noin viidennes tuotetaan yhteistuotantona lämmöntuotannon yhteydessä, …

Energiaratkaisut ja 2050-tavoitteet | VTT

Paula Bergqvist, Tiina Koljonen. Miten Suomi pääsee vuodelle 2050 asetettuihin ilmastotavoitteisiin ja lisää hyvinvointia? Miten energia tuotetaan ja käytetään? Kysymyksiin …

Teemu Kielinen ENERGIANVARASTOINNIN …

Tutkimuksen teoriaosuudessa luodaan katsaus Suomen ja Euroopan ilmastotavoit-teisiin, uusiutuvan energiaan ja tuulivoimaan. Tämän jälkeen teoriaosuudessa tar-kastellaan …

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa (LIITU)

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa (LIITU) -tutkimus on yhteistyötutkimus, jota johtaa apulaisprofessori Sami Kokko Jyväskylän yliopiston Terveyden edistämisen tutkimuskeskuksesta. Kokko vastaa myös tutkimuskyselyn toteuttamisesta. Liikkumisen, paikallaanolon ja unen liikemittarimittauksista vastaa UKK-instituutti johtaja …

Suomen sähköntuotanto – näin sähköä tuotetaan …

Tuulivoima on vahvasti Suomessa jalansijaa saanut energian lähde, sillä jo 17% energiasta on tuotettu tuulivoimalla. Tuulivoiman etuina ovat ekologisuus ja hajautettu energia, jolloin sitä saadaan laajasti eri alueilta ja paikoista. …

Kehittyneet energiaratkaisut | Aalto-yliopisto

Energiaan liittyvän tutkimuksen tulokset edistävät Suomen energiapolitiikkaa ja ulottuvat globaalille tasolle kestävien energiaratkaisujen ja erilaisten energiainnovaatioiden ja …

Nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa – LIITU-tutkimus 2020

Nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa - LIITU-tutkimuksen tuloksia 2020 (PDF, 9 Mt) Lausunnot Julkaisut Tapahtumat Valtion liikuntaneuvoston tehtävänä on arvioida valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutuksia liikunnan alueella, tehdä aloitteita ja esityksiä liikunnan kehittämiseksi sekä antaa lausuntoja toimialansa liikuntamäärärahojen käytöstä. PL 29, 00023 …

Puhtaan energian tutkimuksen termistön kehittäminen: Tapaus …

PDF | On Oct 29, 2018, Maija-Leena Huotari and others published Puhtaan energian tutkimuksen termistön kehittäminen: Tapaus BCDC Energia -hankkeesta | Find, read and cite all the research you ...

Sähköntuotanto Suomessa

Sähkön historiaa Suomessa Varhaiset Askeleet. Sähkön historia Suomessa alkoi 1800-luvun lopulla. Ensimmäiset merkittävät askeleet otettiin Helsingissä, missä VR:n konepaja kokeili sähkövalon tuottamista vuonna 1877. Finlaysonin kutomosali Tampereella valaistiin sähköllä vuonna 1882. Varhainen sähkölamppu. Kuvituskuva. Ensimmäinen Kunnallinen Sähkölaitos: …

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa 2022 (LIITU)

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa (LIITU) -tutkimus on kansallinen 7–15-vuotiaiden liik­kumista, liikuntakäyttäytymistä ja -kulttuuria laajasti kartoittava seurantatutkimus. Tämä raportti käsittelee kyseisen ikäryhmän lapsilta ja nuorilta maalis-kesä­kuussa 2022 sähköisillä kyselyillä (n = 10 098) ja liike­mittareilla (n = 1 525) kerättyä …

Tutkimuksen eettinen arviointi Suomessa Etisk utvärdering av …

Tutkimuksen eettinen arviointi Suomessa Tieteellä ja tutkimuksella on merkittävä asema suomalaisessa yhteiskunnassa. Valtio ja yritykset ovat yhdessä sijoittaneet suomalaiseen tutkimukseen ja tuotekehitykseen yli 3,5 prosenttia bruttokansantuotteesta, mikä on maailman huipputasoa. Suomalaisten luottamus tieteeseen ja tutkimukseen on vankka. Vuoden 2001 …

Energia-alan tulevaisuus Suomessa

Olemme uusiutuvan energian tuotannon ja myynnin pioneereja. Vuodesta 1998 Ekosähkö Oy on myynyt uusiutuvaa sähköä ja Lumituuli Oy on tuottanut tuulivoimaa osakkailleen Ekosähkön kautta. Myöhemmin jakamistalousalustaan ovat tulleet mukaan muun muassa Sumituuli Oy ja Larsmo Vindkraft Oy sekä aurinkoenergian tuottajat. Taalerin kanssa meillä on yhteinen 90 …

Lisää aiheita

Varhaisen vaiheen energian varastointi

10 kWh energiavarastokaappi

Energian varastoinnin tehostustoiminto

Nelipaineinen energian varastointilaite

Energian varastoinnin vastavirtausalgoritmi

Suomen valtion energian varastointituet

Mikä on energiavarastojen varaston kehitysnäkymä

Litiumkarbonaattienergian varastointiakku

Kuinka kodin energian varastointiakku toimii

Energiaakkujen valmistajien sijoitus tehdaskäyttöön

Harvinaisen energian varastointijärjestelmän suunnittelu

Tutkimusraportti uusista energian varastoinnin turvallisuuskysymyksistä

Energiaakkujen pariliitoksen muodostaminen

Ero energian varastointikapasiteetin ja muuntajakapasiteetin välillä

Energiaa varastoitavan akun johtosarjasovellus

Ero energian varastoinnin ja akkuasteikon välillä

Energiavarastovoimalaitosten arbitraasiyhteistyö

Energian varastoinnin lämmönhallintajärjestelmäprojekti

Kahdeksas energian varastointiinnovaatio

Energiaakkujen suomalainen litiumsisältöluokitus

Miten tasapainottaa energiaa varastointikennoja

Suprajohtavan magneettisen energian varastoinnin sovellustila

Valosähköenergian varastointijärjestelmän kokoonpano

Mitkä ovat energiaa varastoivan voimalaitoksen päälaitteet

Missä Suomen sähköajoneuvojen energiavaraston teollisuuspuisto sijaitsee

Lähteen verkon kuorman ja tallennustilan integrointia koskevan pilottiprojektin plussat ja miinukset

Suurin ongelma energian varastointihankkeissa

Energiavarastovoimalaitoksen laatikkotyyppinen sähköasema

Energiavarastovoimalaitosten räjähdysten vaikutus varastoihin

Mitkä ovat kotitalouksien energiaa varastoivan virtalähteen ominaisuudet

Tuulipuiston energian varastointilaitteet

Entä tehokkaat energian varastointimateriaalit

Matalan lämpötilan maa-akun energian varastointi

Energian varastoinnin käänteinen aktiivinen teho

Kotimaisen energian varastoinnin toinen vaihe

Mitä ovat kannettavat energiaa varastoivat virtalähteet mobiililaitteille

Mitä etuja energiaa varastoivasta virtalähteestä on

Kylmän ja kuuman energian varastointiteknologiakonsepti

Miten korvataan jos energiaa varastoiva voimalaitos vaurioituu